Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική αντίδραση σε Wall και ευρωαγορές

Τα ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία της ημέρας βοηθούν την Wall να αντιδράσει ανοδικά μετά την πολυήμερη βουτιά. Ιαπωνία και Μ. Ανατολή παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ αναμένεται η τηλεδιάσκεψη G8. Δυναμική ανάκαμψη ευρωαγορών.

Τα ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία της ημέρας βοηθούν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο να αντιδράσουν μετά την πολυήμερη βουτιά και στηρίζουν σε ανάκαμψη την Wall Street.

Όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην Ιαπωνία, η οποία μάχεται να θέσει υπό έλεγχο την πυρηνική διαρροή στην Φουκουσίμα, αλλά και την Μέση Ανατολή, όπου οι αναταραχές συνεχίζονται και ωθούν υψηλότερα το πετρέλαιο. Με ενδιαφέρον αναμένεται τηλεδιάσκεψη της G8 για την αντιμετώπιση των κρίσεων που πλήττουν τον πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,38% στις 11.774 μονάδες, ο S&P 1,53% στις 1.276 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,44% στις 2.656 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση συνεχίστηκαν οι βαριές απώλειες που έχει προκαλέσει η ατομική κρίση μετά τον σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία. Οι απώλειες έφτασαν στο 2% για την Wall Street και ο Nasdaq έκλεισε χάνοντας όλα τα προηγούμενα κέρδη από την αρχή του έτους.

Η σημερινή μακροοικονομική εικόνα από τις ΗΠΑ ευνοεί την ανάκαμψη, καθώς ανακοινώθηκε μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση του πληθωρισμού Φεβρουαρίου, αλλά και νέα μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων.

Παρά την ανάκαμψη, τα χρηματιστήρια παραμένουν επιφυλακτικά και σε φάση διόρθωσης σύμφωνα με πολλούς αναλυτές. Ακόμη κι αν η κατάσταση στην Φουκουσίμα επιλυθεί, η γεωπολιτική κρίση στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή δεν στοιχειοθετεί άμεση συνέχιση της ανοδικής πορείας.

Το πετρέλαιο πλησίασε και πάλι τα 100 δολάρια στην Νέα Υόρκη, αποκομίζοντας κέρδη σχεδόν 2 δολαρίων στην συνεδρίαση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η FedEx αντιδρά με κέρδη 5,3% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Αποτελέσματα αναμένονται και από την Nike μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ενώ η Guess αντιδρά με απώλειες στην δική της ανακοίνωση για την κερδοφορία δ΄τριμήνου.

Στις ευρωαγορές κυριαρχούν οι τάσεις ανάκαμψης μετά την πολυήμερη πτώση και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,62% στις 5.689 μονάδες, ο DAX 2,216% στις 6.657 μονάδες, ενώ ο CAC 2,15% στις 3.776 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v