Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταναλώνουν μαζικά ιωδιούχο αλάτι στην Κίνα

Σε μαζικές πανικόβλητες αγορές αλατιού έχουν επιδοθεί πολλοί Κινέζοι πολίτες, αδειάζοντας τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και ωθώντας στα ύψη τις μετοχές των παραγωγών ιωδιούχου άλατος.

Καταναλώνουν μαζικά ιωδιούχο αλάτι στην Κίνα
Σε μαζικές πανικόβλητες αγορές αλατιού έχουν επιδοθεί πολλοί Κινέζοι πολίτες, αδειάζοντας τα ράφια στα σούπερ μάρκετ για να συγκεντρώσουν αποθέματα ώστε να μπορούν να καταπολεμήσουν τυχόν δηλητηρίαση από την ραδιενέργεια.

Οι αρχές υποχρεώθηκαν να προβούν σε επίσημη διαβεβαίωση των πολιτών ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εδώδιμο αλάτι.

Φοβισμένοι πολλοί Κινέζοι πολίτες αποθηκεύουν ιωδιούχο αλάτι, φοβούμενοι την πιθανότητα δηλητηρίασης από την ραδιενέργεια που διαρρέει από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Κίνας δημοσίευσε λεπτομέρειες για τα επίπεδα αποθεμάτων αλατιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συμβουλεύει τους παραγωγούς να παράγουν επιπλέον ποσότητες για να αυξηθεί η παραγωγή και η διάθεση ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση.

Οι πανικόβλητες αγορές διαχύθηκαν και στο χρηματιστήριο, όπου η μετοχή της Yunnan Salt & Salt Chemical Co. εκτινάχθηκε έως 10% στο ημερήσιο limit up.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v