Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G7 και ΟΗΕ στηρίζουν νέα ανάκαμψη στη Wall

Η συντονισμένη παρέμβαση της G7, οι ελπίδες εκτόνωσης της κρίσης στην Λιβύη και το τραπεζικό ράλι μετά τα νέα stress tests της Fed, επιμηκύνουν την θετική αντίδραση στην Wall Street και τις ευρωαγορές.

Η συντονισμένη παρέμβαση της G7 στις αγορές συναλλάγματος, οι ελπίδες εκτόνωσης της κρίσης στην Λιβύη και το τραπεζικό ράλι μετά τα νέα stress tests της Fed, προκαλούν νέα εύρωστη αντίδραση στους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Οι επενδυτές παραμένουν πάντως επιφυλακτικοί, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πυρηνικής απειλής από την Ιαπωνία και την ευρύτερη γεωπολιτική κρίση στην Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,97% στις 11.889 μονάδες, ο S&P 0,76% στις 1.283 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,62% στις 2.652 μονάδες.

Η G7 παρενέβη για πρώτη φορά σε μια δεκαετία και πλέον στις αγορές για να συγκρατήσει την φρενήρη άνοδο του γεν, η οποία ακολουθεί τον σεισμό, τσουνάμι και πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Το δολάριο εκτινάχθηκε 2,7% έναντι του γεν στα 81,38 γεν, μετά την συντονισμένη παρέμβαση της G7. Η εξέλιξη προκάλεσε άνοδο 2,7% στον δείκτη Nikkei στο Τόκιο, ενώ κέρδη αποκομίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά μετά την είδηση της ανακωχής στην Λιβύη.

Τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall Street επιταχύνθηκαν μετά την απόφαση του καθεστώτος της Λιβύης να συμμορφωθεί με το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών και να κηρύξει παύση πυρός.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 5.718 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,26% στις 6.664 μονάδες, ενώ ο CAC 0,63% στις 3.810 μονάδες.

Κάθετη πτώση κατέθεσαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση του υπουργου Εξωτερικών της Λιβύης ότι το καθεστώς Καντάφι θα συμμορφωθεί με το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών και θα επιβάλλει παύση πυρός. Η τιμή του Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 1% στα 113,87 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας νωρίτερα φτάσει έως τα 115,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με εύρωστη ανάκαμψη, μετά τις προηγούμενες τριήμερες έντονες απώλειες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η General Mills ενισχύεται μετά την ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της μισής Yoplait.

Σε άλλο deal, η βιοτεχνολογική Quest Diagnostics ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Celera που ενισχύεται 20% περίπου.

Ο τίτλος της Nike αντιδρά με πτώση 6% σχεδόν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι μετοχές της Apple, που ενδέχεται να συναντήσει προβλήματα στην εξασφάλιση εξαρτημάτων, καθώς της Walt Disney, που φέρεται να έχει αναστείλει την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στο Τόκιο.

Ράλι τιμών καταθέτει ο τραπεζικός κλάδος, μετά την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου τραπεζικών stress tests, που «απαλλάσσει» μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ επιτρέποντάς τους να προχωρήσουν σε πλουσιότερη μερισματική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v