Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G8: Στα 25 δισ.$ η συντονισμένη παρέμβαση στο γεν

Η Federal Reserve των ΗΠΑ και η κεντρική τράπεζα του Καναδά προχώρησαν σε πωλήσεις γεν αμέσως μόλις άνοιξαν οι αγορές τους, συμμετέχοντας στις συντονισμένες παρεμβάσεις της Ομάδας των Επτά.

G8: Στα 25 δισ.$ η συντονισμένη παρέμβαση στο γεν
Η Federal Reserve των ΗΠΑ και η κεντρική τράπεζα του Καναδά προχώρησαν σε πωλήσεις γεν αμέσως μόλις άνοιξαν οι αγορές τους, συμμετέχοντας στις συντονισμένες παρεμβάσεις της Ομάδας των Επτά πλουσιοτέρων εθνών στις αγορές, που έχουν στόχο την σταθεροποίηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Το γεν εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού και τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, η Bank of England, η γερμανική Bundesbank, η τράπεζα της Ιταλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι συμμετείχαν στις πρώτες συντονισμένες παρεμβάσεις της G8 από το 2000. Παρενέβη και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, πωλώντας γεν έναντι δολαρίων.

Το δολάριο ανήλθε στα 81,05 γεν το μεσημέρι ώρα Ευρώπης, αρκετά υψηλότερα από την χθεσινή ισοτιμία των 78,95 γεν και του αρνητικού ρεκόρ των 76,25 γεν.

Η Fed παρενέβη στην αγορά αμέσως μόλις κάθισαν οι Αμερικανοί traders στα desks τους το πρωί, ωθώντας το δολάριο έως τα 81,76 γεν. Σύμφωνα με τραπεζες που συμμετείχαν στις παρεμβάσεις, οι πρώτες κινήσεις της Fed ανήλθαν στο σύνολο των περίπου 50 εκατ. δολ.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι παρεμβάσεις προφανώς θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά, οι αγορές εκτιμούν ότι το τίμημα της ιαπωνικής παρέμβασης θα ανέλθει στα περίπου 25 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v