Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση από G7 για αποκλιμάκωση του γεν

Σε μια σπάνια παρέμβαση, η ομάδα των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου αποφάσισε να προβεί σε συντονισμένη δράση ώστε να περιοριστεί η άνοδος του γεν και να ηρεμήσουν οι αγορές. Το δολάριο ενισχύθηκε στα 81,70 γεν.

Παρέμβαση από G7 για αποκλιμάκωση του γεν
Σε μια σπάνια παρέμβαση, η ομάδα των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου αποφάσισε να προβεί σε συντονισμένη δράση ώστε να περιοριστεί η άνοδος του γεν και να ηρεμήσουν οι αγορές, έπειτα από μια «άγρια» εβδομάδα συναλλαγών πανικού, καθώς η Ιαπωνία καταβάλλει προσπάθειες για να αποτρέψει την τήξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά δύο γεν έως τα 81,70 γεν, αφήνοντας πίσω το χαμηλό ρεκόρ των 76,25 γεν που είχε καταγράψει την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά όπου υπήρξε συντονισμένη παρέμβαση από το G7 ήταν πριν από μία δεκαετία, για να στηριχτεί το ευρώ.

Η παρέμβαση του G7 εξέπληξε αρκετούς, καθώς το Τόκιο είχε δηλώσει ότι ζητά «ηθική στήριξη» στις προσπάθειές του να ηρεμήσει τις αγορές, αντί για κοινή δράση.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών κ. Yoshihiko Noda δήλωσε πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας είχε αρχίσει να πουλά γεν από τις 12 GMT, ενώ άλλες κεντρικές τράπεζες του G7 θα παρέμβουν όταν ανοίξουν οι αγορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v