Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο stress tests

Κατακόρυφη άνοδο καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο stress tests σε 19 οίκους.

Η Fed ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο stress tests
Κατακόρυφη άνοδο καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο stress tests σε 19 οίκους οι οποίοι έλαβαν βοήθεια κατά την διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Με την ανακοίνωσή της, η Fed έδωσε το πράσινο φως για αύξηση μερίσματος και επαναγορές μετοχών σε ορισμένες μεγάλες τράπεζες. Μετά την ολοκλήρωση των stress tests "ορισμένοι οίκοι αναμένεται να αυξήσουν ή να επαναφέρουν τις πληρωμές μερισμάτων, να προχωρήσουν σε επαναγορές μετοχών ή σε αποπληρωμή κρατικών κεφαλαίων,» αναφέρεται στο ανακοινωθέν της κεντρικής τράπεζας.

Πράγματι, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, η Wells Fargo δήλωσε ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμα στα 12 σεντς, ενώ η J.P.Morgan στα 25 σεντς.

Η Fed δεν αποκάλυψε ακόμη τα αποτελέσματα αλλά προφανώς ανακοίνωσε στις τράπεζες εάν εγκρίνονται οι πληρωμές νέων μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v