Ρευστοποιήσεις σε Dow- άνοδος για Nasdaq

Αντίθετα ήταν τα πρόσημα των βασικών δεικτών της Wall Street στο κλείσιμο της Τρίτης, αφού οι πιέσεις στον Dow που προκλήθηκαν από την εμπλοκή της Citigroup στο σκάνδαλο Parmalat και από την εμφάνιση διορθωτικών τάσεων, συνεχίστηκαν, ενώ τηλεπικοινωνιακά κέρδη οδήγησαν υψηλότερα τον Nasdaq.

Αντίθετα πρόσημα εμφάνισαν στο κλείσιμο της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall, καθώς οι επενδυτές στον Dow Jones αγνόησαν τα θετικά αποτελέσματα σημαντικών εταιριών και προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ ώθηση έδωσαν στο Nasdaq οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, η Citigroup ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της σχεδόν διπλασιάστηκαν, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ και η General Motors, αν και ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών από το 1,02 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του 2002 στο 1,01 δισ. δολ., προχώρησε σε θετικές εκτιμήσεις για το σύνολο του 2004.

Παράλληλα, η Johnson & Johnson κατέγραψε αύξηση των κερδών της κατά 33% στο δ΄ τρίμηνο, ενώ και η 3M σημείωσε άνοδο της τάξης του 21% των αποτελεσμάτων στην ίδια περίοδο. Άλλωστε, στο ”πράσινο” επέστρεψε η Continental Airlines στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι ζημιών της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, αισιοδοξώντας μάλιστα και για το 2004.

Στον τεχνολογικό δείκτη, τα αποτελέσματα της Juniper Networks προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αγοραστών για τηλεπικοινωνιακές μετοχές, καθώς οι αναλυτές θεωρούν πλέον πιθανή την ανάκαμψη του κλάδου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι διορθωτικές τάσεις παρόμοιες με αυτές που εκδηλώθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης πρέπει να θεωρούνται φυσιολογικές, καθώς οι μετοχές δεν είναι πλέον ιδιαίτερα φθηνές, ενώ προέρχονται από ανοδικό ράλι.

Στις αρνητικές εξάλλου επιρροές που ασκήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, πρέπει να προστεθεί η διαφαινόμενη σημαντική ανάμιξη της Citigroup στην υπόθεση Parmalat.

Στο -0,68% και τις 10.528 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,35% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο επίπεδο των 2.147 μονάδων. Στο -0,09% και τις 1.138 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής κινήθηκε πτωτικά κατά 4,23% και διαμορφώθηκε στα 7,47 δολ., αυτός του ΟΤΕ έχασε 2,91% και βρέθηκε στα 5,68 δολ., ενώ αρνητικό κατά 1,75% ήταν και το πρόσημο του δικαιώματος της Coca Cola 3Ε, κλείνοντας στα 23 dol.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v