Θερμαίνει το κλίμα στη Wall ο Μίσιγκαν (update)

Τα στοιχεία για την ”εκτίναξη” του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν, δίνουν ανοδική ώθηση στην αμερικανική αγορά, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών από την οριακή άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής. Θετικό κλίμα προσδίδουν και τα κέρδη από GE, Home Depot. Κέρδη καταγράφουν και οι ευρωαγορές.

Ανοδική τροχιά διαγράφει η αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ”εκτίναξη” του δείκτη Μίσιγκαν. Το κλίμα ενισχύουν και οι ανακοινώσεις καλών αποτελεσμάτων από General Electric και Home Depot.

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν, ενισχύθηκε τον Ιανουάριο στο 103,2, από το 92,6 του Δεκεμβρίου. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 094.

Τα αποθέματα επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,3% το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2%, ενώ αντίθετα, η βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%, έναντι των εκτιμήσεων που περίμεναν άνοδο 0,5%.

Εξάλλου, η General Electric ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 45 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 31 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, με τις μετοχές της εταιρίας να κινούνται σαφώς υψηλότερα.

Κέρδη καταγράφει και η Juniper Networks, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου, που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ανοδικά κινείται και η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών Cree, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2003 διαμορφώθηκαν υψηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,33% στις 10589,74 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,96% στις 2129,30 μονάδες. Κέρδη κατά 0,55%για τον S&P, στις 1138,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v