Τα θετικά macro ωθούν σε άνοδο τη Wall

Η απροσδόκητη συρρίκνωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου το Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα τριών κορυφαίων εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, οδηγούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά μετά τα θετικά στοιχεία για τη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος το Νοέμβριο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από τρεις εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου.

Ανοδικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε το Νοέμβριο στα 38 δισ. δολάρια, από τα 41,8 δισ. δολάρια του Οκτωβρίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διεύρυνση του ελλείμματος στα 42 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), αυξήθηκε 0,3% το Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2%. Μετά το μέσον της συνεδρίασης, αναμένεται η έκδοση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed.

Η δραστική μείωση του εμπορικού ελλείμματος, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν ότι το ”φθηνό” δολάριο θα οδηγήσει στην αναχαίτιση των τριών βασικών ελλειμμάτων της αμερικανικής οικονομίας, ενισχύοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Παράλληλα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Intel, της Yahoo και της Apple Computer, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Η Delta Airlines, μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, ανακοίνωσε ότι στο δ΄ τρίμηνο κατέγραψε ζημίες ύψους 327 εκατ. δολαρίων έναντι των 367 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η UBS αναβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της αλυσίδας εστιατορίων Wendy’s International, σε buy από neutral, ενώ η Nokia κινείται υψηλότερα, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Merrill Lynch σε buy από neutral, με τιμή στόχο τα 19,5 ευρώ.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10486,66 μονάδες με άνοδο 0,40%, ενώ υψηλότερα κατά 0,30% στις 2102,68 μονάδες. Ο S&P καταγράφει κέρδη 0,23% στις 1123,76.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v