Επανέρχεται το θετικό κλίμα στη Wall

Θετική έκθεση για τις πωλήσεις ημιαγωγών ενισχύει τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ υψηλότερα κινούνται και οι Dow Jones - S&P, μετά τις υψηλές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές.

Υψηλότερα κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές μετά και τη γνωστοποίηση θετικής ανάλυσης για τις πωλήσεις ημιαγωγών, ενώ θετικό είναι το κλίμα και για τους Dow Jones - S&P.

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων, κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαβεβαίωναν ότι η τακτική περικπής φόρων του Μπους θα οδηγήσει τελικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανάλυση της VLSI Research, οι πωλήσεις ημιαγωγών το 2004 αναμένεται να αυξηθούν κατά 33%. Ήδη, η Intel κινείται υψηλότερα.

Κέρδη καταγράφει και η φαρμακευτική Bristol Myers Squibb, μετά την αναβάθμισή της σε neutral από outperform από την Credit Suisse First Boston.

Αντίθετα, η επίσης φαρμακευτική Merck δέχεται πιέσεις, καθώς ο επενδυτικός οίκος υποβάθμισε τη μετοχή της σε underperform από neutral.

H JP Morgan Securities αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου της Yahoo στα 501 εκατ. δολάρια (έσοδα) και 11 σεντς ανά μετοχή.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10479,26 μονάδες με άνοδο 0,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,43% στις 2095,98 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 0,15% στις 1123,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v