Διευρύνθηκαν οι απώλειες στο κλείσιμο της Wall

Μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, η αμερικανική αγορά έκλεισε με υψηλές απώλειες, ύστερα μάλιστα και από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας. Με απώλειες έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, η αμερικανική αγορά έκλεισε με υψηλές απώλειες, ύστερα μάλιστα και από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας.

Με απώλειες έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ενδεικτικό της απαισιοδοξίας των επενδυτών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών, είναι το γεγονός ότι οι ρευστοποιήσεις στο βιομηχανικό δείκτη έπληξαν αδιακρίτως όλους τους τομείς των εταιριών.

Οι απώλειες μάλιστα διευρύνθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης, αφού οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν για να επανεξετάσουν τη θέση από την επόμενη Δευτέρα.

Έτσι στο κλείσιμο του Dow Jones μόνο πέντε από τις τριάντα εταιρίες διατηρούσαν οριακά κέρδη, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Boeing, η Eastman Kodak, η Home Depot, η JP Morgan Chase και η Procter & Gable.

Ειδικότερα, η ανεργία υποχώρησε στο 5,7% το Δεκέμβριο, από το 5,9% του Νοεμβρίου, ενώ η αγορά εργασίας δημιούργησε μόνο 1.000 νέες θέσεις σταθερής εργασίας το Δεκέμβριο, σε σχέση με τις 136.000 νέες θέσεις που προέβλεπαν οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς.

Κατά 3,4% υποχώρησε η μετοχή της Alcoa, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου (μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης), που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της IBM, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι η SEC διενεργεί ελέγχους στα αρχεία της σχετικά με την υπόθεση της λιανικής Dollar General.

Αρνητική ήταν η πορεία και για την SBC Communications (-5%), καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε sell.

Αντίστοιχα, η Deutsche Bank υποβάθμισε την AT&T σε sell από hold, ενώ απώλειες κατά 4% σημείωσε η Lucent, μετά την υποβάθμισή της σε equal weight από overweight, από την Morgan Stanley.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,99 δολάρια με κέρδη 4,72%, ενώ στο +0,38% ανήλθαν τα κέρδη της 3Ε (23,51 δολάρια). Ο ΟΤΕ έκλεισε με πτώση 2,04% στα 7,67 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10458,89 μονάδες με απώλειες 1,26%, ενώ και ο S&P σημείωσε πτώση 0,89% στις 1121,86 μονάδες. Ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,63% στις 2086,92.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4466,3 μονάδες με απώλειες 0,62%, ο DAX στις 4016,18 μονάδες (-0,72%) και ο CAC 40 στις 3574,80 μονάδες (-0,50%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v