Οι (μη) θέσεις εργασίας ”πιέζουν” τη Wall

Πτωτική τροχιά ακολουθεί η αμερικανική αγορά παρά την υποχώρηση του δείκτη της ανεργίας το Δεκέμβριο, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας. Σε πτωτική τροχιά και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Αρνητική πορεία καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, που ”επισκιάζουν” την υποχώρηση της ανεργίας το Δεκέμβριο.

Πτωτικό κλίμα διαμορφώνεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο αυξήθηκαν μόλις κατά 1.000, έναντι των εκτιμήσεων για αύξηση κατά 136.000. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το ευρώ εκτινάχθηκε στα 1,2848 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε για την ίδια περίοδο στο 5,7% έναντι των εκτιμήσεων για διατήρηση στο 5,9% του Νοεμβρίου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της IBM, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι η SEC διενεργεί ελέγχους στα αρχεία της σχετικά με την υπόθεση της λιανικής Dollar general.

Αρνητική είναι η πορεία και για την SBC Communications, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε sell. Αντίστοιχα, η Deutsche Bank υποβάθμισε την AT&T σε sell από hold, ενώ απώλειες κατά 4% σημειώνει η Lucent, μετά την υποβάθμισή της σε equal weight από overweight, από την Morgan Stanley.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,55% στις 10534,00 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί στις 2083,59 μονάδες (-0,79%) ενώ και ο S&P σημειώνει πτώση 0,55% στις 1125,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v