ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για νέες θέσεις εργασίας

Μόλις 1.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, έναντι των 136.000 που αναμενόταν, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 5,7%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών. Πτωτική τροχιά ακολουθούν τα futures, υποχωρούν οι ευρωαγορές, νέο άλμα για το ευρώ.

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για νέες θέσεις εργασίας
Στο 5,7% υποχώρησε η ανεργία στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, διαψεύδοντας ευχάριστα τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ αντίθετα απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας. Πτωτική τροχιά ακολουθούν τα futures, υποχωρούν οι ευρωαγορές, νέο άλμα για το ευρώ.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν μόλις κατά 1.000 έναντι των εκτιμήσεων για 136.000. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επιχειρήσεις με περιορισμένη δυνατότητα αύξησης των τιμών, εμφανίζονται απρόθυμες να προσλάβουν εργαζομένους, ενώ παραμένει το ερώτημα της ανάκαμψης ή όχι της εργασιακής αγοράς.

Ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε πτώση στο 5,7%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διατήρηση του ποσοστού στο 5,9%.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το ευρώ εκτινάχθηκε στα 1,2848 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, ενώ και οι ευρωαγορές γύρισαν σε πτωτική τροχιά. Παράλληλα, διευρύνθηκε το discount στα futures της Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v