Henkel: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Dial Corp.

Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας Dial Corp. από την Henkel έναντι του ποσού των 2.9 δισ. δολαρίων επικύρωσε η αρμόδια αμερικανική αρχή επί θεμάτων ανταγωνισμού, U.S. Federal Trade Commission ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η εν λόγω εξαγορά το αργότερο έως το β΄τρίμηνο του 2004.

Henkel: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Dial Corp.
Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας Dial Corporation από την Henkel επικύρωσε η αρμόδια αμερικανική αρχή επί θεμάτων ανταγωνισμού, U.S. Federal Trade Commission.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά, το αργότερο έως το β΄τρίμηνο του 2004.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Henkel KGaA και η αμερικανική The Dial Corporation, είχαν ανακοινώσει από κοινού ότι ολοκλήρωσαν συμφωνία, βάση της οποίας η Henkel θα αποκτήσει δια μέσου θυγατρικής της όλες τις μετοχές της The Dial Corporation, καταβάλλοντας στους μετόχους της αμερικανικής εταιρίας το ποσό των 28.75 δολαρίων ανά μετοχή, που μεταφράζεται σε συνολικό αντίτιμο της τάξης των 2.9 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της The Dial Corporation θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με τα διαθέσιμα ρευστά της Henkel και με δανεισμό, ποσά που η γερμανική εταιρία εκτιμά ότι θα αναπληρώσει αργότερα από την πώληση σημαντικών μεριδίων από το ποσοστό μειοψηφίας που κατέχει στην αμερικανική The Clorox Company, ή στην Ecolab Inc., ή από συνδυασμό των δύο.

Επίσης, σε ανεξάρτητη ανακοίνωση η Henkel ανέφερε ότι εξαγόρασε την εταιρία Lucky Silicone κατά το τέλος του 2003.

Βάση εκτιμήσεων της HVB Group, η Henkel πρέπει να δαπάνησε έως 33 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Lucky Silcone, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,1 φορές το σύνολο των πωλήσεων της κορεατικής εταιρίας κατά το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v