Αφομοιώνουν τα νέα υψηλά στη Wall (update)

Τα χθεσινά κέρδη αφομοιώνουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά μετά και τη χθεσινή υψηλή άνοδο, ιδιαίτερα στον Nasdaq, εν αναμονή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου των εταιριών. Περιορίζει τα κέρδη προς το κλείσιμο η Ευρώπη

Τα χθεσινά κέρδη αφομοιώνουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά μετά και τη χθεσινή υψηλή άνοδο, ιδιαίτερα στον Nasdaq, εν αναμονή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου των εταιριών.

Αντίστοιχα, οι ευρωπαϊκές αγορές λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τα κέρδη.

Οι επενδυτές στον τεχνολογικό κλάδο περιμένουν τα αποτελέσματα της Intel, της Apple Computer και της Yahoo, που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε άλλες εταιρικές ειδήσεις, η Abbott Laboratories ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρία εξετάσεων για διαβήτη TheraSense έναντι του ποσού των 1,2 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της τελευταίας εκτινάχθηκε κατά 31%.

Η Oracle, εταιρία πληροφορικής, ανακοίνωσε ότι ο Jeff Henley θα αναλάβει τη θέση του προέδρου, αφήνοντας έτσι τον Larry Ellison στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με τη μετοχή της να υποχωρεί περί το 2%.

Η συμβουλευτική εταιρία Accenture ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν στα 174,3 εκατ. δολάρια έναντι του ποσού των 126,9 εκατ. δολαρίων πέρυσι, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ωστόσο, η μετοχή της υποχωρεί κατά 15%, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Εξάλλου, περί το μέσον της συνεδρίασης αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, στην Bundesbank, για την παγκοσμιοποίηση.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10462,74 μονάδες με απώλειες 0,21%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,68% στις 2097,35 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί 0,30% στις 1123,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v