Μείωση πωλήσεων, βελτίωση κερδών για την SAP

Πτώση στις πωλήσεις προϊόντων και αδειών της SAP κατά το δ’ τρίμηνο του έτους. Βελτίωση κερδών και περιθωρίων στο σύνολο του 2003 για την κορυφαία εταιρία λογισμικών. Στις 22 Ιανουαρίου τα επίσημα αποτελέσματα.

Μείωση πωλήσεων, βελτίωση κερδών για την SAP
Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικών εταιρικής διαχείρισης, SAP AG, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της κατά το δ’ τρίμηνο του έτους υποχώρησαν 3% στα 2,2 δισ. ευρώ, καθώς και ότι οι πωλήσεις αδειών υποχώρησαν επίσης 3% στα 930 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους βελτιώθηκαν τόσο τα κέρδη όσο και τα περιθώρια της εταιρίας. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους ενισχύθηκε στο 27% από 23% το 2003, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της εταιρίας για λειτουργικό περιθώριο κέρδους 24,7%.

Το σύνολο των εσόδων για το δ’ τρίμηνο υποχώρησε 3% στα 2,2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία. Τα έσοδα αδειών, που προοιωνίζουν πόσα έσοδα θα κρατήσει στο μέλλον η εταιρία από τις επιχειρήσεις συντήρησης και σέρβις στα εταιρικά λογισμικά, θα σημειώσουν πτώση 2,9% στα 930 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία είχε προβλέψει την μείωση των πωλήσεων δ’ τριμήνου, αλλά πάντως η αγορά απογοητεύτηκε γιατί περίμενε καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάκαμψης του τεχνολογικού κλάδου.

Η μετοχή της SAP αντέδρασε με πτώση 3,17% στην ανακοίνωση των στοιχείων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματά της θα δημοσιοποιήσει η εταιρία στην επίσημη ανακοίνωση της 22ας Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v