Ετοιμος για συμβιβασμό ο Φάστοου της Enron

Θα αποδεχτεί την ενοχή του στον σκάνδαλο Enron ο πρώην διευθύνων οικονομικός σύμβουλος, Αντριου Φάστοου, δίνοντας στις αρχές τη δυνατότητα να ”κυνηγήσουν” άλλα κορυφαία στελέχη του κολοσσού που κατέρρευσε με χρέη 67 δισ. δολαρίων.

Ετοιμος για συμβιβασμό ο Φάστοου της Enron
Ο πρώην διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της Enron, Αντριου Φάστοου, που κατηγορείται ότι ”έστησε” τις παράνομες συνεργασίες που συνέβαλαν στην τελική κατάρρευση του ενεργειακού κολοσσού, θα αποδεχτεί την ενοχή του στις κατηγορίες για απάτη χρεογράφων που του αποδίδονται, σύμφωνα με πηγές που παραθέτει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Λία Φάστοου, σύζυγός του και πρώην βοηθός οικονομικού διευθυντή της Enron, θα αποδεχτεί επίσης της ενοχή της όσον αφορά την κατηγορία κατάθεσης πλασματικών φορολογικών δηλώσεων.

Θυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε απορριφθεί η αίτηση συμβιβασμού που κατέθεσαν η δικηγόροι της Λία Φάστοου και αφορούσε αποδοχή της ενοχής με περιορισμό της ποινής της στους πέντε μήνες φυλάκιση και πέντε μήνες κατ’οίκον περιορισμό.

Εφόσον ο Αντριου Φάστοου αποδεχτεί να συνεργαστεί με τις αρχές, θα ανοίξει ο δρόμος για την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία ώστε να κινηθεί εναντίον άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της Enron, ειδικά του πρώην προέδρου Κενεθ Λέι και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Τζέφρι Σκίλινγκ.

Φημολογείται ότι ο 42χρονος Φάστοου θα ζητήσει στο πλαίσιο του συμβιβασμού ποινή φυλάκισης 10 ετών, για την συμμετοχή του στο επιχειρηματικό σκάνδαλο της Enron, που οδήγησε στην κατάρρευση του ομίλου με χρέη πλέον των 67 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v