Αφομοιώνει τα εταιρικά αποτελέσματα η Wall

Νευρικές διαθέσεις εμφανίζει η αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή αργία του Martin Luther King, παρά την πλειάδα θετικών αποτελεσμάτων από εταιρίες όπως η General Motors, Citigroup και Johnson & Johnson. Νευρικό παραμένει το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οριακά υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω της αργίας του Martin Luther King, παρά τα θετικά αποτελέσματα των General Motors, Citigroup και Johnson & Johnson.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, η Citigroup ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα, η General Motors ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,01 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2003, έναντι του ποσού των 1,02 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του 2002. Θετικές ήταν οι εκτιμήσεις της για το 2004.

Παράλληλα, η Johnson & Johnson κατέγραψε αύξηση των κερδών της κατά 33% στο δ΄ τρίμηνο, ενώ και η 3M σημείωσε άνοδο των αποτελεσμάτων στην ίδια περίοδο, με τις εταιρίες μάλιστα να αισιοδοξούν για το 2004.

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Ameritrade Holding Corp για το δ΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Continental Airlines στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι ζημιών της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, αισιοδοξώντας μάλιστα και για το 2004.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10605,88 μονάδες με άνοδο 0,05%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,28% στις 2146,54 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,17% στις 1141,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v