General Motors: Πτώση κερδών, αισιοδοξία για 2004

Τα καθαρά κέρδη της General Motors, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, υποχώρησαν οριακά στα 1,01 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας της κάλυψης των απωλειών του συνταξιοδοτικού της ταμείου.

General Motors: Πτώση κερδών, αισιοδοξία για 2004
Η General Motors, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,01 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2003.

Η οριακή υποχώρηση των κερδών της General Motors, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην κάλυψη των απωλειών του συνταξιοδοτικού ταμείου της εταιρίας.

Η GM προβλέπει ότι οι πωλήσεις της αγοράς αυτοκινήτων θα αυξηθούν κατά 3% στα 60 εκατ. αυτοκίνητα το 2004, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η ίδια εκτιμά ότι θα αυξήσει το ποσοστό που ελέγχει στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου.

Εξάλλου, τα καθαρά κέρδη της General Motors υποχώρησαν στα 2,13 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 1,02 δισ. δολαρίων ή 1,71 δολαρίων ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

Αντίθετα, τα έσοδα της General Motors αυξήθηκαν στα 49,1 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, από τα 45,6 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v