Η Continental Airlines επέστρεψε στην κερδοφορία

Η Continental Airlines επεστρεψε στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας κέρδη ύψους 47 εκατ. δολαρίων, εναντίον ζημιών 109 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2002. Αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις της για το 2004.

Η Continental Airlines επέστρεψε στην κερδοφορία
Η Continental Airlines, η πέμπτη σε μέγεθος αμερικανική αεροπορική εταιρία, επέστρεψε στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η Continental Airlines, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 47 εκατ. δολάρια το δ΄ τρίμηνο ή 67 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τις ζημίες ύψους 109 εκατ. δολαρίων ή 1,67 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2002!

Οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρίας αυξήθηκαν κατά 10% στα 2,2 δισ. δολάρια, από τα 2,04 δισ. δολάρια της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Ο Gordon Bethune, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, υπογράμμισε ότι η μείωση του λειτουργικού κόστος υπήρξε ικανοποιητική, προεξοφλώντας τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για το 2004, παρά τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της Continental Airlines υπερδιπλασιάστηκε το 2003, ενώ η άνοδος των καθαρών κερδών οφείλεται σε μεγάλο μέρος στις πωλήσεις της Hotwire και της Orbitz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v