Ικανοποιητικά κέρδη για Wells Fargo και Bank One

Τα κέρδη ρεκόρ της Wells Fargo ”ετρεξαν” με 10%, ενώ αυτά της Bank One με 16% στο δ΄ τρίμηνο του 2003, ενώ οι θετικές προβλέψεις των διοικήσεων για το 2004 ικανοποίησαν και τους πλέον απαιτητικούς επενδυτές της Wall Street.

Ικανοποιητικά κέρδη για Wells Fargo και Bank One
Ο αμερικανικός τραπεζικός τομέας συνεχίζει να ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς επενδυτές, όπως αποδεικνύει η άνοδος των κερδών της Wells Fargo κατά 10%, σε επίπεδα ρεκόρ, και της Bank One κατά 16% το τέταρτο τρίμηνο και οι θετικές εκτιμήσις τους για την πορεία του τομέα το 2004.

Η Wells Fargo, η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ κατά 10% το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης καταναλωτικών δανείων και της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου.

Η μεγαλύτερη τράπεζα του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της έφθασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 1,62 δισ. δολαρίων ή 95 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 1,47 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2002, ικανοποιώντας τις προηγούμενες προβλέψεις της First Call.

Ο Dick Kovacevich, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, υπογράμμισε ότι τα κέρδη και τα έσοδα της τράπεζας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα.

Η μετοχή της Wells Fargo κατέγραψε άνοδο 21% το 2003, σε σχέση με τον άνοδο 20% του τραπεζικού δείκτη Standard & Poor’s banks index.

H Bank One, η έκτη σε μέγεθος αμερικανική τράπεζα που εξαγοράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την JP Morgan Chase, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 16% το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της αύξησης των προμηθειών στις τραπεζικές συναλλαγές, του τομέα των πιστωτικών καρτών και της μείωσης των επισφαλών δανείων.

Η μεγαλύτερη τράπεζα του Σικάγο, που με τη JP Morgan Chase δημιούργησαν τραπεζικό κολοσσό αξίας 58 δισ. δολαρίων, υπογράμμισε ότι τα καθαρά κέρδη έφθασαν στα 978 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 842 εκατ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2002, διαψεύδοντας θετικά τους αναλυτές που εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα έφθαναν στα 80 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν 2% στα 4,1 δισ. δολάρια.

Ολοκληρώσαμε το 2003 με εξαιρετικά αποτελέσματα, τόνισε ο Jamie Dimon, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η συγχώνευση της Bank One με την JP Morgan Chase, της δεύτερης σε μέγεθος αμερικανικής τράπεζας, δημιούργησε κολοσσό που θα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 1,1 τρισεκ. δολάρια, έναντι των περιουσιακών στοιχείων της Citigroup που φθάνουν τα 1,26 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Bank One εκτινάχθηκε με κέρδη 35% το 2003, σε σχέση με την άνοδο 20% του τραπεζικού δείκτη Standard & Poor’s banks index.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v