Τα...καλά της ”φοράει” η Wall για τον Μπους

Συντήρηση δυνάμεων παρατηρείται στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Μπους, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το Ιράκ. Τα αισιόδοξα macro στοιχεία διατηρούν -έστω και οριακά- το θετικό κλίμα.

Τι είναι αυτό; Αναπήδηση; Πρόσκαιρη ανάπαυση των πωλητών; Καλλωπισμός ενόψει της ομιλίας Μπους (3.30 π.μ. ώρα Ελλάδος); Πάντως, ό,τι κι αν είναι δεν πείθει ως προς τη διατηρησιμότητα του, και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την περαιτέρω υποχώρηση των δεικτών εκτός κι αν αλλάξει κάτι.

Τι μπορεί να αλλάξει; Πολλά, αφού οι αγορές αυτή τη στιγμή το μόνο που καλούνται να αξιολογήσουν είναι αφενός το αν θα γίνει πόλεμος, αφετέρου το πότε θα γίνει….

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να τους διαφωτίσει είναι ο Πρόεδρος Μπους, αφού έστω και μονομερώς φαίνεται – μέχρι στιγμής – διατεθειμένος να επέμβει στρατιωτικά στο Ιράκ.

Οι αγορές πάντως μάλλον προστρέχουν σε κάποια θετική εξέλιξη – όντας εξάλλου και υπερπιεσμένες – με συνέπεια ο FTSE να καταγράψει τη πρώτη ανοδική του ημέρα μετά από 13 σερί πτωτικές, το ίδιο και ο CAC μετά από 9 σερί πτωτικές. Τα κέρδη βέβαια ήταν για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή μικρότερα του 0,3%….

Όσο για τις ΗΠΑ; Το…τρενάκι του τρόμου στο οποίο μας είχαν συνηθίσει εσχάτως υφίσταται, μόνο που για σήμερα τουλάχιστον οι έχοντες short θέσεις – ή έχοντες την πρόθεση να βγούνε short – μάλλον προσμένουν σε υψηλότερες αποτιμήσεις, ενώ το ίδιο πράττουν και οι αγοραστές, οι οποίοι (με το δάκτυλο στη σκανδάλη) προσπαθούν να αποκομίσουν intraday κέρδη.

Η αυριανή ημέρα είναι όλα τα λεφτά, αφού θα ξέρουμε περισσότερα. Αν είναι καλύτερα ή χειρότερα που θα ξέρουμε περισσότερα…ουδείς ξέρει!

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v