Στο χαμηλότερο επίπεδο του τριμήνου έκλεισε η Wall

Ο φόβος του πολέμου με το Ιράκ έπληξε για άλλη μια φορά τις αμερικανικές αγορές, στέλοντάς τις στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών, και τον Dow Jones οριακά κάτω από τις 8.000 μονάδες. Στην αυριανή ομιλία του προέδρου Μπους επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Με απώλειες που την οδήγησαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τριμήνου και τον Dow Jones κάτω από τις 8.000 μονάδες έκλεισαν οι αμερικανικές αγορές, ”κυριευμένες” από το φόβο του πολέμου με το Ιράκ.

Αναλυτές σχολιάζουν πως δεν αποτελεί έκπληξη η αρνητική αντίδραση της αγοράς, παρά μόνο επιβεβαιώνει ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Η 60σέλιδη έκθεση του επικεφαλής των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών, Χανς Μπλιξ, αναφέρει πως το Ιράκ δεν έχει αποδεχτεί πλήρως τους όρους του ΟΗΕ, καθώς και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου να κερδίσει την παγκόσμια εμπιστοσύνη.

Την ίδια στιγμή το δολάριο διεύρυνε για άλλη μια συνεδρίαση τις απώλειές του έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ ο χρυσός διαμορφώθηκε σε νέο υψηλό, άνω των 372 δολαρίων την ουγκιά.

Περί το 3% έχασαν οι μετοχές της ΑΤ&Τ αλλά και της Eastman Kodak, ενώ κατά 2% υποχώρησαν οι τίτλοι της Microsoft, Home Depot, Citigroup και Walt Disney.

Αντίθετα, η American Express διατηρήθηκε σε θετικό έδαφος (+0,7%), καθώς τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 0,73% στα 2,71 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,49% στα 6,08 δολάρια. Η παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 13,90 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,74% στις 7989,56 μονάδες, ενώ και ο S&P υποχώρησε περί το 1,62% στις 847,8 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,26% στις 1325,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v