Xαμόγελα στη Wall Street

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, σε μια ημέρα που τα εταιρικά αποτελέσματα (Τexas Instruments, Mc Donald’s, AT&T) επισκίασαν τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, σε μια ημέρα που τα εταιρικά αποτελέσματα επισκίασαν τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Με σημαντικά κέρδη ”έκλεισε” η μετοχή της Texas Ιnstruments, αφού τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εταιρίας ικανοποίησαν την αγορά, ενώ κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Lucent, ύστερα από την αναβάθμιση που υπέστη από την Merrill Lunch.

Τα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Qualcomm αποτέλεσαν την αφορμή για τα κέρδη που σημείωσαν οι τίτλοι της εταιρίας, ενώ, αντίθετα, οι μετοχές της BellSouth κατέγραψαν πτώση, αφού η κερδοφορία της εταιρίας σημείωσε υποχώρηση το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Εξάλλου, πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Mc Donald’s αφού η εταιρία ανακοίνωσε τις πρώτες ζημιές στην ιστορία της, ενώ προτίθεται να κλείσει 719 εστιατόρια.

Σημαντική πτώση σημείωσαν οι μετοχές της AT&T, κυρίως λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων της εταιρίας για το μέλλον.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, μειωμένος σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα εργασίας, αν και σημείωσε άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στα 381.000 άτομα, έναντι 360.000.

Εξάλλου, αύξηση κατά 0,1% σημείωσε ο δείκτης των δεικτών στις ΗΠΑ, για το μήνα Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν πως δεν θα μεταβληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 500 εταιρίες που αποτελούν το δείκτη S&P 500 μόλις 70 έχουν ανακοινώσει έως τώρα αποτελέσματα.

Στις 8.369 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (0,61%), ενώ στις 1.388 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq (2,12%).

Εξάλλου, κέρδη 1,02% κατέγραψε ο S&P 500, στις 887 μονάδες.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα της Eθνικής σημείωσε κέρδη ύψους 1,83%, στα 2,78 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε παρέμεινε αμετάβλητο, στα 13,90 δολάρια.

Εξάλλου, κέρδη 1,55% κατέγραψε το δικαίωμα του OTE, στα 5,89 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v