Με αντίθετα πρόσημα κινούνται Dow, Nasdaq

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις συνεχίζουν να κινούνται Dow και Nasdaq, με τον τελευταίο να συγκρατείται στο πράσινο από τα κέρδη της Lucent. Απώλειες 2,63% για το Dax, στα 360 δολ. ανά ουγκιά ο χρυσός, στα 1,072 η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Το…τρενάκι του τρόμου(!) στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, καθώς κάποιες στιγμές η κατηφόρα τελειωμό δεν φαίνεται να έχει, άλλες φορές δίνεται η εντύπωση πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός εντυπωσιακού σε εύρος short-squeeze.

Εν τέλει, με τη τάση στις αμερικανικές αγορές να ”ηρεμούν” προς το παρόν, με επικράτηση του μοτίβου Nasdaq κάτω, Dow πάνω, και οι Ευρωαγορές απλά έκλεισαν με βάση τα όσα έβλεπαν ή καλύτερα προέβλεπαν την ώρα της λήξης.

Συνεπώς, FTSE-100, CAC και Dax έκλεισαν με απώλειες μεγαλύτερες του 1,5%, (σημειωτέον 10 σερί οι πτωτικές για τον FTSE), ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες στον Dax ανήλθαν στο 3,7% και τώρα, απλά, περιορίζονται στο 2,5%.

Τα μέχρι στιγμής εταιρικά δεδομένα, με εξαίρεση τη Lucent που ουσιαστικά είναι αυτή που δίνει το στίγμα της ανόδου στο Nasdaq, είναι άκρως αρνητικά, εξέλιξη που ωθεί τον Dow στον… μαγνήτη των 8.000 μονάδων, κάτι που προφανώς προεξοφλείται στην Ευρώπη.

Κατά τα λοιπά, το γνωστό μοτίβο χρυσός επάνω (360 δολάρια ανά ούγια), δολάριο κάτω (1,0720 ευρώ-δολάριο) διατηρείται, όπως διατηρείται η αποστροφή από τη βιομηχανία, τις ασφάλειες και τις τράπεζες. Με άλλα λόγια ”same stuff, different day”

ΥΓ. Πάντως πιο εύκολα βγαίνει βραχυπρόθεσμα κάποιος long σε αυτή την αγορά παρά short σε αυτά τα επίπεδα. Έστω και για την αντίδραση, καθώς ελλοχεύει το ενδεχόμενο του short-squeeze. Μην βιάζεστε να θεωρείται πως ”καβάλα” στη τάση της πτώσης θα βγουν απαραίτητα χρήματα. Ότι κάνουν οι πολλοί (μικροί) συνήθως δεν βγαίνει.

Ο διακριτικός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v