Αντίθετα αποτελέσματα για JP Morgan, Merrill Lynch

Ζημιές 387 εκατ. δολ. κατέγραψε για το δ΄ τρίμηνο του 2002 η J. P. Morgan, έναντι ζημιών 332 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ κέρδη ύψους 603 εκατ. δολ. σημείωσε για την ίδια περίοδο η Μerrill Lynch, έναντι ζημιών ύψους 1,26 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του 2001.

Αντίθετα αποτελέσματα για JP Morgan, Merrill Lynch
Ζημιές ύψους 387 εκατ. δολ. κατέγραψε για το δ΄ τρίμηνο του 2002 η J. P. Morgan ως αποτέλεσμα της απαξίωσης επενδύσεών της, αλλά και ποσών που παρακράτησε ως προβλέψεις για την πιθανή καταβολή αποζημιώσεων σε μετόχους της Enron και της Worldcom, οι οποίοι την ”κατηγορούν” πως γνώριζε στοιχεία για τα λογιστικά σκάνδαλα.

Οι καθαρές ζημιές της τράπεζας ανήλθαν στα 20 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 18 σεντς ανά μετοχή (332 εκατ. δολ.) το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα έσοδά της αυξήθηκαν 27%, διαμορφούμενα στα 6,57 δισ. δολ., ενώ αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τα αποτελέσματα της εταιρίας.

Στον αντίποδα, κέρδη για τρίτο συνεχές τρίμηνο κατέγραψε η Merrill Lynch, με τα καθαρά της κέρδη να ανέρχονται στα 603 εκατ. δολ. ή 63 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημιών ύψους 1,26 δισ. δολ. ή 1,51 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας ανήλθαν στο εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ κύκλοι της αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αφού το πρόγραμμα περιορισμού στα κόστη της εταιρίας φαίνεται να απέδωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v