Σε ”βαθύ κόκκινο” η Wall

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τους δείκτες να ”βάλλονται πανταχόθεν”, αφού τόσο τα μακροοικονομικά νέα, όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα (κυρίως της Microsoft), απογοήτευσαν επενδυτές και αναλυτές. Πτώση 4,43% για το DAX, στα 33,9 δολ. ανά βαρέλι η τιμή του μαύρου χρυσού.

Αρνητικά ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να ”βυθίζονται στο κόκκινο”, ως αποτέλεσμα της πτώσης που σημείωσαν εταιρίες – σηματωροί, με κυριότερη τη Microsoft, αλλά και των ”κακών” μακροοικονομικών νέων.

Αναλυτικότερα, πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Microsoft, που ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως οι πωλήσεις της για το υπόλοιπο του οικονομικού της έτους θα διαμορφωθούν σε επίπεδα κατώτερα των εκτιμήσεων που πραγματοποίησαν οι αναλυτές.

Απώλειες σημείωσε και η General Electric, ύστερα από την μείωση που κατέγραψε στην κερδοφορία της για το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ το πτωτικό κύμα συμπαρέσυρε τις μετοχές των ΙΒΜ, Sun Microsystems και ΑΟL Time Warner.

”Μαύρες” ήταν οι ειδήσεις και στο μακροοικονομικό πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα στα 40,1 δισ. δολ. διαμορφώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ το Νοέμβριο, δεδομένο που θορύβησε τους επενδυτές, αφού οι εκτιμήσεις συνηγορούσαν για έλλειμμα ύψους 37 δισ. δολαρίων, ενώ απαισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι αναλυτές και για το μέλλον.

Πτώση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις αναφερόντουσαν σε αύξηση κατά 0,2%.

Επιπροσθέτως, στο 75,4% διαμορφώθηκε ο δείκτης παραγωγικής ικανότητας, με την αγορά να προβλέπει αύξηση στο 75,7%, ενώ ο δείκτης Mίτσιγκαν Ιανουαρίου σημείωσε πτώση στο 83,7.

Στις 8.586 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Dow, σημειώνοντας απώλειες ύψους 1,28%, ενώ στις 1.376 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Nasdaq (-3,34%).

Eξάλλου, πτώση κατά 1,40% σημείωσε ο S&P 500, στις 901 μονάδες.

Σημειώνεται πως τόσο το δικαίωμα της Εθνικής όσο και το ΑDR του ΟΤΕ και της 3Ε παρέμειναν αμετάβλητα, στα 2,78, 5,78 και 13,70 δολάρια αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v