Παραινέσεις για συμμόρφωση προς Σαντάμ

Προβληματισμό προκαλεί στο Λευκό Οίκο η ανακάλυψη πολεμικών κεφαλών στο νότιο Ιράκ, οι οποίες δεν είχαν αναφερθεί στον ”κατάλογο” που κατέθεσε ο Σ. Χουσείν στα Ηνωμένα Έθνη το Δεκέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου, Ari Fleischer.

Παραινέσεις για συμμόρφωση προς Σαντάμ
Προβληματισμό προκαλεί στο Λευκό Οίκο η ανακάλυψη πολεμικών κεφαλών στο νότιο Ιράκ, οι οποίες δεν είχαν αναφερθεί στον ”κατάλογο” που κατέθεσε ο Σ. Χουσείν στα Ηνωμένα Έθνη το Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Ari Fleischer, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως με βάση τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν (ανενεργές κεφαλές) το Ιράκ δε φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ”διεθνούς κοινότητας”, στοιχείο που προβληματίζει ιδιαίτερα το Λευκό Οίκο.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Hans Blix, ”παρότρυνε” το Ιράκ να αποκαλύψει όλο το οπλοστάσιό του, ενώ ο Ζακ Σιράκ, πρότεινε να δοθεί στους επιθεωρητές του ΟΗΕ όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, αφού η πολεμική σύγκρουση αποτελεί πάντοτε τη χειρότερη λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v