Νευρικότητα στο Nasdaq (update)

Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την κερδοφορία των Sun και ebay, αλλά και οι αρνητικές προβλέψεις της Yahoo για το τρέχον τρίμηνο, δημιουργούν νευρικότητα στο Nasdaq, σε μια συνεδρίαση που δεσπόζουν οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εταιριών.

Δίχως σημαντικές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με το Nasdaq να παρουσιάζει νευρικότητα και συχνές εναλλαγές πρόσημων.

Οι πιέσεις στον τεχνολογικό δείκτη οφείλονται, μεταξύ άλλων, στις αρνητικές εκτιμήσεις της Yahoo για το τρέχον τρίμηνο, αλλά και στην απαισιοδοξία των αναλυτών για την πορεία των κερδών της Sun το δ΄ τρίμηνο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Εξάλλου, οι αρνητικές προβλέψεις για την κερδοφορία της ebay επιτείνουν τη νευρικότητα στο Nasdaq.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν αποτελέσματα η IBM και η Microsoft, οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία των οποίων είναι αρνητικές, στοιχείο που μπορεί να δημιουργήσει πιέσεις στους δείκτες, σύμφωνα με χρημαστιστές της Wall.

Για τοποθετήσεις επενδυτών σε ”φτηνούς τίτλους” μετά τη χθεσινή πτώση κάνει λόγο μερίδα αναλυτών, ενώ τεχνικά, σημείο αντίστασης για τον βιομηχανικό Dow παραμένουν οι 8.864 μονάδες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, μείωση κατά 32.000 ως τις 360.000 παρουσίασαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν αύξησή τους. Στο 0,1% παρέμεινε άλλωστε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο, με τους αναλυτές να περιμένουν ότι θα διαμορφωθεί στο 0,2%.

Θετικά όμως ήταν τα μηνύματα και από τις General Motors και την United Technologies, που ανακοίνωσαν αποτελέσματα ανώτερα των προσδοκιών. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο κέρδισε 1,62 σεντς ανά μετοχή (οι αναλυτές περίμεναν 1,53 σεντς), ενώ η κατασκευάστρια αεροναυπηγικού εξοπλισμού, United Technologies ξεπέρασε τις προβλέψεις κατά 2 σεντς (στα 1,06 από προβλέψεις για 1,04).

Εξάλλου, η Apple ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου στα 3 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στο 0,48% και τις 8.765 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow, ενώ οριακά κέρδη 0,02% σημειώνει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.073 μονάδων. Ανοδικά 0,39% και ο S&P 500, στις 921 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v