Οριακές μεταβολές εν αναμονή της Intel (update)

Η αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της Intel, που αναμένονται ύστερα από το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall, δίνει ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Η ανακοίνωση των χαμηλότερων από τις εκτιμήσεις πωλήσεων λιανικής, αποτρέπει τους Dow και S&P από τις μεγάλες διακυμάνσεις.

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς Dow και S&P παραμένουν ”εγκλωβισμένοι” από τις πωλήσεις λιανικής, ενώ ο Nasdaq κινείται υψηλότερα εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,2% το Δεκέμβριο, έναντι του 0,4% του Νοεμβρίου. Ωστόσο, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το 1,5% που περίμεναν οι αναλυτές.

Οι τελευταίοι μάλιστα σχολιάζουν ότι ”οι επενδυτές είναι πάρα πολύ νευρικοί, περιμένοντας για κάποια ένδειξη ανάκαμψης”. Εξάλλου, η αγορά ”θορυβήθηκε” ύστερα και από τη συνέντευξη στο BBC του επικεφαλής των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών, Χανς Μπλιξ, ο οποίος δήλωσε ότι οι επιθεωρητές είχαν βρει μεγάλες ποσότητες λαθραίων υλικών, χωρίς ωστόσο να μπορούν ακόμη να διευκρινίσουν εάν αυτά τα υλικά μπορούν να σχετίζονται με όπλα μαζικής καταστροφής.

Όσον αφορά στον τεχνολογικό κλάδο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Intel, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη ύψους 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 15 σεντς της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακά κέρδη 0,06% στις 8791,54 μονάδες, ενώ ακολουθεί ο S&P με άνοδο 0,07% στις 926,94 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται στις 1453,40 μονάδες με κέρδη 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v