Ο Nasdaq δίνει το στίγμα στη Wall Street

Οι κινήσεις στον Nasdaq είναι αυτές που δίνουν την εντύπωση πως όντως υπάρχει μια νέα εισροή κεφαλαίων, καθώς ο DAX αποδεικνύεται επιδεικτικά αδιάφορος στο να κινηθεί υψηλότερα των 3.040 μονάδων. Υποτονικοί και οι όγκοι συναλλαγών.

Η προδιαγεγραμμένη, από την απογευματινή κίνηση του Dow, αντίδραση των Ευρωαγορών δεν έχει ακόμα μετουσιωθεί σε μια πραγματική ανοδική κίνηση που πείθει ως προς τη διατηρησιμότητα της, καθότι ο Dax αποδεικνύεται επιδεικτικά αδιάφορος στο να κινηθεί υψηλότερα της περιοχής των 3.040 μονάδων, με τον CAC και τον FTSE να έχουν αποπερατώσει τις συνεδριάσεις τους με κέρδη απλά…ικανοποιητικά, καθότι δεν ξεπέρασαν το 2%.

Οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές και δη ο Nasdaq είναι αυτός που δίνει την εντύπωση πως όντως υπάρχει μια νέα εισροή κεφαλαίων, με ζητούμενο την επιβεβαίωση πως δεν αφορά μόνο σε intraday κίνηση, ή ενδεχομένως το κλείσιμο short θέσεων.

Κατά τα άλλα…αδιαφορία, καθότι οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν υποτονικοί και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές (αρνητικοί και θετικοί) ελάχιστοι, με την Metro να συγκαταλέγεται στη πρώτη κατηγορία και την SAP στη δεύτερη.

Αν κάπου πρέπει να βασίσουμε τη σημερινή αντίδραση, μάλλον στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ πρέπει να προστρέξουμε, κι όχι σε κάποια δραματική μεταβολή στο γεωπολιτικό τοπίο ή την ήδη…ξεχασμένη από τις αγορές ομιλία Μπους.

Όσον αφορά τις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος, το ευρώ κινείται με οριακές διακυμάνσεις στην περιοχή των 1,04 δολαρίων, ενώ στα πολύτιμα μέταλλα η τάση είναι ουδέτερη, με μια μικρή αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών. Από πολλές πλευρές ήσυχη η σημερινή ημέρα, εν αντιθέσει με τις τελευταίες έξι. Εις αύριο τα σπουδαία….(;)

Ο διακριτικός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v