H Alcoa ”βυθίζει” την αμερικανική αγορά

Έντονα αρνητική πορεία καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Alcoa έδωσαν το έναυσμα για νέο κύκλο απωλειών στη Wall Street. Οριακά με τις 3.000 μονάδες ”παίζει” ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφοντας υψηλές απώλειες.

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Alcoa δεν αφήνουν περιθώριο για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος. Υψηλές απώλειες και για τον DAX, που κυμαίνεται οριακά στις 3.000 μονάδες.

Η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία αλουμινίου παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 16 σεντς ανά μετοχή, ποσοστό κατά πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο των 25 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι αισιόδοξες φωνές, που θεωρούν ότι ναι μεν τα αποτελέσματα της Alcoa ήταν απογοητευτικά, ωστόσο οι απώλειες στη Wall Street μπορεί να δικαιολογηθούν, δεδομένης της θετικής πορείας της αγοράς από την έναρξη του έτους.

Υψηλές απώλειες καταγράφει και η μετοχή της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Gateway, η οποία έχει χάσει το 10% της αξίας της, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση για ακόμη υψηλότερες ζημίες στο τέταρτο τρίμηνο.

Αναλόγου κλίματος ήταν και η ανακοίνωση της κορυφαίας εταιρίας επεξεργαστών Intel, καθώς δια στόματος του αντιπροέδρου της, εμφανίστηκε απαισιόδοξη οποιαδήποτε ανάκαμψη της τάσης στο προσεχές μέλλον.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της JP Morgan, καθώς η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου αλλά και του 2003, ενώ και η UBS Warburg υποβάθμισε την μετοχή της JP Morgan σε hold από buy.

Η UBS Warburg εξάλλου υποβάθμισε τόσο την Verizon όσο και την BellSouth σε reduce από hold.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8640,36 μονάδες με πτώση 1,15%, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,69% στις 1407,36 μονάδες. Ο S&P καταγράφει απώλειες 0,92% στις 914,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v