Νευρικότητας συνέχεια στη Wall

Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς εντείνεται η νευρικότητα όσο πλησιάζει η ώρα για την εξαγγελία του οικονομικού προγράμματος Μπους. Αρνητικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση των χαμηλότερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Σε νευρικό κλοιό εξακολουθούν να βρίσκονται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις οικονομικές εξαγγελίες του προέδρου Μπους.

Αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι ύστερα και από το χθεσινό μίνι ράλι της αγοράς, ήταν σχεδόν φυσιολογικό να ακολουθήσει κύμα μαζικών πωλήσεων από τους επενδυτές.

Το οικονομικό πακέτο που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρόεδρος Μπους, περιλαμβάνει την προοπτική μείωσης των φόρων επί των μερισμάτων, μια πιο άμεση περικοπή συνολικά στους φόρους εσόδων και πάνω από 3.000 δολάρια σε βοήθεια των ανέργων.

Ωστόσο, από τους ”ξεκάθαρους” νικητές της συνεδρίασης εμφανίζεται η μετοχή της EMC, εταιρίας αποθήκευσης δεδομένων, η οποία καταγράφει κέρδη άνω του 8%. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή του τετάρτου τριμήνου θα πετύχουν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των IBM και Cisco, ύστερα από την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8779,22 μονάδες με οριακά κέρδη κατά 0,07%, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,77% στις 1432,28 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 0,19% στις 927,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v