Τον Μπους ”περιμένει” η Wall (update)

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να περιορίζουν τις κινήσεις τους εν όψει της ανακοίνωσης του σχεδίου Μπους. Αρνητικά επιδρά στην αγορά και η υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών του Νοεμβρίου.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να περιορίζουν τις κινήσεις τους εν αναμονή της ανακοίνωσης του σχεδίου Μπους.

Εξάλλου, το ήδη νευρικό κλίμα επέτεινε η ανακοίνωση των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες Νοεμβρίου, οι οποίες υποχώρησαν κατά 0,8% έναντι εκτιμήσεων για 0,7%.

Με το βλέμμα στις αναμενόμενες προτάσεις Μπους ξεκίνησε και η συνεδρίαση της Τρίτης, την επομένη της ανόδου της Δευτέρας, η οποία προκλήθηκε από την αισιοδοξία για το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας (στις 20.15 ώρα Ελλάδας) του αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Μπους θα ανακοινώσει σημαντικές περικοπές φόρου επί μερισμάτων, γεγονός που τόνωσε το ηθικό των επενδυτών.

”Είναι πολύ πιθανό να δούμε ρευστοποιήσεις κερδών, κυρίως μετά το μέσον της συνεδρίασης, καθώς ενδέχεται να ανακύψει φαινόμενο του τύπου ”αγοράζω στη φήμη και πουλάω στο γεγονός”, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται η ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών για το μήνα Νοέμβριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υπολογίσιμη μείωσή τους.

Στα επιχειρηματικά νέα, το ενδιαφέρον είναι πιθανό να συγκεντρώσουν οι EMC και Mercury Interactive, μετά τις ανακοινώσεις τους για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον. Για την πρώτη, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της, ενώ το ίδιο έκανε για τη δεύτερη η CSFB.

Στο -0,32% και τις 8.746,37 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,34% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.426,13 μονάδων. Πτωτικά κινείται και ο S&P στις 924,23 μονάδες με απώλειες 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v