Μίνι ράλι ανόδου για τους δείκτες στη Wall Street

Το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας της αμερικανικής οικονομίας ύψους 600 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη από τον πρόεδρο Μπους, άρχισε ήδη από τη Δευτέρα να κάνει εμφανείς τις ευεργετικές του ”επιδράσεις” οδηγώντας σε ανοδικό ράλι τους δείκτες στη Wall Street.

Με εντυπωσιακά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου οικονομικού πακέτου βοήθειας για την αμερικανική οικονομία από τον πρόεδρο Μπους, ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις έντονες φημολογίες εν όψει της ανακοίνωσης από πλευράς Μπους του νέου οικονομικού πακέτου 600 δισ. δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει την άμεση μείωση της φορολογίας των μερισμάτων στις μετοχές για μεμονωμένους επενδυτές.

Ράλι κατέγραψαν και οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, καθώς η Wall Street Journal σε άρθρο της αναφέρει ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες σχεδιάζουν να ανακαλέσουν ορισμένους από τους κανονισμούς που έχουν τεθεί, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολο για τις νέες εταιρίες να συναγωνιστούν τις ήδη καθιερωμένες.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η μετοχή της SBC Communications της τάξης του 8%, ενώ αντίστοιχα υψηλή είναι και η άνοδος για τη Bell South. Υψηλά ήταν τα κέρδη και για τον τίτλο της ΙΒΜ, καθώς η Salomon Smith Barney ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της εταιρίας αναμένεται να πετύχουν τους στόχους.

Εξάλλου, θετικά επέδρασε στην αγορά του τεχνολογικού κλάδου και η αναβάθμιση των εταιριών επεξεργαστών από την Deutsche Bank Securities σε buy.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές της Federal Express, καθώς η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την μετοχή σε outperform αναθεωρώντας προς τα πάνω και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2004.

Όσον αφορά στις ελληνικές εταιρίες, η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,97 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 2,77%, ενώ η κατέγραψε πτώση 2,19% στα 14,32 δολάρια ενώ ο ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 5,91 δολάρια με κέρδη 2,78%.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,0% στις 8773,57 μονάδες, ο S&P ακολούθησε με άνοδο 2,25% στις 929,03 μονάδες ενώ και ο Nasdaq κέρδισε 2,47% στις 1421,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v