Ανώδυνες διορθωτικές τάσεις στη Wall

Περιορισμένες διορθωτικές τάσεις κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, για να κλείσουν τελικά με διαφορετικά πρόσημα και μικρές μεταβολές. ”Αφορμή” για διόρθωση στάθηκαν οι προειδοποιήσεις από τη Home Depot αναφορικά με τα μελλοντικά κέρδη της.

Στα νέα από τη Home Depot στηρίχθηκε η διόρθωση που κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, μία μόλις ημέρα μετά το εντυπωσιακό ράλι, για το οποίο σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η σημαντική άνοδος του δείκτη ISM.

Κατά την άποψη των αναλυτών, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας υπήρξε θετική, καθώς οι βασικοί δείκτες κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη της Πέμπτης.

Η Home Depot, η μετοχή του Dow με τη χειρότερη επίδοση για το 2002 ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις προβλέψεις για τα κέρδη της στο τρέχον οικονομικό έτος. Συνεπεία αυτού, η Lehman brothers περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την εταιρία το 2002 και το 2003.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αυξημένες έναντι των προβλέψεων ανακοινώθηκαν οι κατασκευαστικές δαπάνες για το μήνα Νοέμβριο, στο 0,3%. Τον Οκτώβριο είχαν διαμορφωθεί επίσης στο 0,3%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρησή τους στο 0,1%.

Από τους ελληνικούς τίτλους, ο ΟΤΕ έκλεισε με κέρδη 2,5% στα 5,75 δολάρια, αυτός της Εθνικής με απώλειες 0,69%, στα 2,89 δολ., ενώ αυτός της 3Ε χωρίς μεταβολή.

Στο -0,07% και τις 8.601 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ στο +0,16% βρέθηκε ο Nasdaq, στις 1.387 μονάδες. Πτωτικά κατά 0,05% ο S&P 500, στο επίπεδο των 908 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v