Πιέζει την Wall η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Αρνητικό είναι το πρόσημο για τους δείκτες στη Wall Street, αφού στις δεδομένες πιέσεις από την ανησυχία για τα μελλούμενα στο Ιράκ και τα υψηλά επίπεδα του πετρελαίου, προστέθηκε η σημαντική υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το Δεκέμβριο, την οποία οι αναλυτές περίμεναν αυξημένη.

Την πτωτική τροχιά φαίνεται να επιλέγει η Wall, ενώ και το κλίμα παραμένει αρνητικό, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, της ανησυχίας για την επικείμενη σύρραξη στο Ιράκ, των υψηλών επιπέδων της τιμής του πετρελαίου, αλλά και της απογοήτευσης για την τρίτη συνεχόμενη χρόνιά απωλειών.

”Η τελευταία φορά που η Wall είδε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά απώλειες ήταν πριν από 60 χρόνια και αυτό σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το ηθικό των επενδυτών”, λέει χαρακτηριστικά αμερικανός αναλυτής.

Μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δείκτες να κλείσουν με θετικό πρόσημο, καθώς από το πρωί η τιμή του μαύρου χρυσού εμφανίζει υπολογίσιμη υποχώρηση.

Στο έτος που τελειώνει, ο Dow εμφάνισε απώλειες της τάξης του 17%, ο Nasdaq έχασε το 31% της αξίας του, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 23%.

Αρνητική επίδραση ασκεί η ανακοίνωση της Tyco ότι ”κατόπιν συστηματικής έρευνας δεν ανέκυψε θέμα συστηματικής και σημαντικής απάτης. Βρέθηκαν ωστόσο λογιστικά σφάλματα ύψους 382 εκατ. δολ.”

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, υποχώρηση εμφάνισε το Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη και διαμορφώθηκε στο 80,3, έναντι του 84,9 του Νοεμβρίου και ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στο 86,7.

Στο -0,39% και τις 8.299 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ στο -0,28% και τις 1.335 μονάδες κινείται ο Nasdaq. Στο -0,54% βρίσκεται ο S&P 500, ο οποίος συναντά τις 874 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v