Γεωπολιτικές ανησυχίες στη Wall (update)

Αύξηση κατά 5,7% παρουσίασαν το Νοέμβριο οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, στοιχείο που εξέπληξε ευχάριστα τους αναλυτές. Εν τούτοις οι επενδυτές λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών φαίνεται να κρατούν τις αποστάσεις τους, αφού οι δείκτες συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στη Wall παρά τα θετικά νέα από τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 5,7% το Νοέμβριο (1,069 εκατ.), με το θέμα του Ιράκ να κυριαρχεί στην επικαιρότητα και να επισκιάζει τις macro ειδήσεις.

Οι επενδυτές τοποθετούνται σε ευρώ, χρυσό και πετρέλαιο, υιοθετώντας στάση αναμονής έναντι της αγοράς, επισημαίνουν αμερικανοί χρηματιστές.

Εξάλλου, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Wal – Mart, ύστερα από τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις που πραγματοποίησε για την πορεία των πωλήσεων της το Δεκέμβριο.

Ανάλογα κινούνται και οι τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, κυρίως λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων της UBS Warburg για τον κλάδο.

Στον αντίποδα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Lockheed Martin ως αποτέλεσμα του συμβολαίου αξίας 3,5 δισ. δολ. που υπόγραψε με την κυβέρνηση της Πολωνίας για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Οριακά κέρδη σημειώνουν επίσης οι τίτλοι της Cisco Systems, αλλά και της Microsoft, η μετοχή της οποίας είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω του θέματος με την Sun.

Στις 8.397 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,43%, ενώ απώλειες ύψους 0,35% σημειώνει ο Nasdaq (1.363 μονάδες).

Eξάλλου, πτώση κατά 0,54% σημειώνει ο S&P 500, στις 884 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v