Φέρνει κέρδη στη Wall ο δείκτης Μίσιγκαν

Σε θετικό κλίμα έχουν περάσει πλέον οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το Nasdaq να ενισχύεται ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της Inktomi από τη Yahoo. Υψηλότερα κινούνται και οι Dow και S&P λόγω των θετικών macro, με τις πιέσεις ωστόσο να παραμένουν λόγω των υψηλών επισφαλειών στο δ΄ τρίμηνο από τη Citigroup.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά με το Nasdaq να ενισχύεται ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της Inktomi από την Yahoo, και τους Dow, S&P να σημειώνουν κέρδη ουσίας μετά από τα θετικά macro.

Οι πιέσεις που δημιούργησε αρχικά η ανακοίνωση της Citigroup σχετικά με έκτακτες χρεώσεις ύψους 1,5 δισ. δολαρίων υποχώρησαν με τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού αισθήματος Μίσιγκαν, ο οποίος αυξήθηκε στο 86,7 το Δεκέμβριο έναντι του 84,2 του Νοεμβρίου.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% το Νοέμβριο, ενώ υψηλότερα κατά 0,3% κινήθηκαν και τα προσωπικά έσοδα της ίδιας περιόδου.

Αρνητικά κινούνται οι εταιρίες λιανικής, με τη Wal-Mart Stores να ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανέλθουν στο κατώτατο όριο των προσδοκιών.

Απογοητευτικές ήταν και οι εκτιμήσεις της Federated Department Stores, η οποία προειδοποίησε ότι ίσως δεν κατορθώσει να πετύχει τους στόχους για τις πωλήσεις Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου. Χαμηλότερα κινείται και η McDonalds, ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moodys Investors Service.

Αντίθετα, κέρδη σημειώνει ο τίτλος της Yahoo, καθώς ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της Inktomi έναντι του ποσού των 235 εκατ. δολαρίων.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,28% στις 8534,95 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,33% διαμορφώνεται και ο Nasdaq στις 1381,17 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη 0,54% στις 900,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v