Νευρικότητα στη Wall (update)

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων επικρατεί στη Wall παρά τις θετικές εταιρικές ειδήσεις από Oracle και Lehman Brothers, αλλά και την καλύτερη επίδοση του δείκτη των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας το Νοέμβριο, καθώς κυριαρχούν οι επικριτικές για την ιρακινή έκθεση δηλώσεις του επικεφαλής των επιθεωρητών στο Ιράκ, Χ. Μπλιξ.

Τις αρχικές επιφυλάξεις του ανοίγματος φαίνεται να ξεχνούν οι επενδυτές στη Wall Street, όπου καταγράφονται τοποθετήσεις, λόγω των θετικών εταιρικών νέων από τις Oracle και Lehman Bros, αλλά και εξαιτίας της καλύτερης επίδοσης του δείκτη των δεικτών γιατο Νοέμβριο.

Παρά τις εοίωνες ειδήσεις, ”ζωντανή” παραμένει η ανυσυχία αναφορικά με το Ιράκ. Όπως ανακοίνωσε χθες αμερικανός κυβερνητικός επίσημος, το Ιράκ ”απέτυχε στις εξετάσεις του ΟΗΕ”, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις που πριν από λίγη ώρα έκανε ο επικεφαλής των επιθεωρητών στο Ιράκ, Χ. Μπλιξ, η ιρακινή έκθεση περιέχει ”κενά”. Οι δηλώσεις αυτές εκτιμάται ότι φέρνουν εγγύτερα την πιθανότητα επέμβασης κατά της Βαγδάτης.

”Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κατάσταση με το Ιράκ για το αρνητικό κλίμα, καθώς αυτό δεν είναι νέο”, διαφωνεί αμερικανός αναλυτής, ο οποίος αποδίδει το αρνητικό κλίμα στις εταιρικές ειδήσεις των προηγούμενων ημερών και εκτιμά ότι είναι πιθανό το ”κόκκινο” πρόσημο να παραμείνει μπροστά από τους βασικούς δείκτες μέχρι το τέλος του έτους.

Η Oracle, για το β΄ οικονομικό της τρίμηνο ανακοίνωσε αποτελέσματα αισθητά καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, προκαλώντας την προς τα επάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της Merrill Lynch αναφορικά με τα κέρδη της εταιρίας για το 2003 και το 2004.

Εξάλλου, καλύτερα από τα περσινά, αλλά και από τις προβλέψεις των αναλυτών αποτελέσματα ανακοίνωσε η Lehman Brothers για το δ΄ τρίμηνο του έτους, λόγω κυρίως των αυξημένων συναλλαγών σε ομόλογα.

Για σήμερα άλλωστε είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν αποτελέσματα η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Α. Γκρίνσπαν στη Νέα Υόρκη.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 433.000, καταγράφοντας μείωση κατά 11.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση της τάξης των 47.000. Ανοδο μεγαλύτερη των προβλέψεων εμφάνισε άλλωστε για το Νοέμβριο ο δείκτης των δεικτών, στο 0,7%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών (0,6%), αλλά και την επίδοση Οκτωβρίου (0,1%).

Στο +,37% και τις 8.478 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη 0,96% καταγράφει και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.374 μονάδων. Ανοδικά 0,54% και ο S&P 500, στις 895 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v