”Εορταστικό” το κλίμα ση Wall

Θετικές ανακοινώσεις από Lehman Bros και Goldman Sachs για τις αμερικανικές μετοχές και εταιρίες, αλλά και τεχνική αντίδραση των τεχνολογικών τίτλων με αφορμή εταιρικές αναβαθμίσεις, μετέτρεψαν σε ράλι τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σε ράλι μετέτρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall το θετικό τους ξεκίνημα, ακολουθώντας την τάση από τις τεχνολογικές μετοχές που αντέδρασαν τεχνικά στις πωλήσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων, αλλά και τις θετικές ανακοινώσεις επενδυτικών οίκων.

”Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που οι αμερικανοί αποκαλούν το ράλι του Άγιου Βασίλη (Santa Claus Rally), το οποίο συνήθως χρίζει κερδοφόρο το β’ δεκαπενθήμερο του τελευταίου μήνα”, σχολιάζει βρετανός αναλυτής.

Η Lehman Brothers αύξησε το ποσοστό έκθεσής του χαρτοφυλακίου της σε αμερικανικές μετοχές από 39 σε 50%, ενώ η Goldman Sachs ανακοίνωσε στους επενδυτές, ότι οι αμερικανικές εταιρίες θα εμφανίσουν μεγαλύτερη αύξηση κερδών απ’ ότι οι ευρωπαϊκές.

Η Lehman Brothers αναβάθμισε τον τίτλο της Microsoft, η Merrill Lynch συμπεριέλαβε στη ”Focus 1” λίστα της τη Hewlett Packard, ενώ η InVision Technologies ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί προς τα επάνω τις προβλέψεις για τα κέρδη της δ΄ τριμήνου.

Η Wal Mart επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις της για αυξημένες πωλήσεις καταστημάτων που λειτουργούν ένα χρόνο ή περισσότερο 3- 5% σε σχέση με πέρσι.

Εξάλλου, η UAL ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει ποσό ύψους 2,4 δισ. δολ. μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, έναντι του 1 δισ. δολ. που ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.

Χωρίς μεταβολή σήμερα ο τίτλος της 3Ε, έμεινε στα 14,1 δολάρια, ενώ κέρδη της τάξης του 2% εμφάνισε αυτός του ΟΤΕ, στα 5,62 δολάρια. Ποσοστιαία άνοδο 7,88% στα 3,65 δολάρια κατέγραψε ο τίτλος της Εθνικής.

Στο +12,30% και τις 8.627 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 2,79% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.400 μονάδες. Ανοδικά 2,35% ολοκλήρωσε την ημέρα και ο S&P 500 στο επίπεδο των 910 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v