Νευρικότητα στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και νευρικότητα κινούνται οι δείκτες στη Wall παρά την αύξηση κατά 0,4% στις λιανικές πωλήσεις, αλλά και την μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Αρνητική η επίδραση των επιδομάτων ανεργίας, ενώ οι εταιρικές ειδήσεις βρίσκονται, τουλάχιστον για την ώρα, στο περιθώριο.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street με τις τάσεις να καθορίζονται από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα τις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου και τα επιδόματα ανεργίας.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την αύξηση κατά 0,4% των λιανικών πωλήσεων, τονίζοντας πως η κατανάλωση αποτελεί το ”καύσιμο” για την αμερικανική οικονομία, ενώ η σημασία τους την περίοδο των εορτών αυξάνεται κατακόρυφα.

Εξάλλου, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, που διαμορφώθηκε στα 127 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας (441.000 άτομα) θορύβησε τους επενδυτές και αποτελεί την κυριότερη αιτία για την οποία πιέζονται οι δείκτες, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Procter & Gamble, ύστερα από τις θετικές προβλέψεις της για το τρίμηνο των εορτών, ενώ ανάλογα κινούνται και οι τίτλοι της Halliburton, ύστερα από την καθυστέρηση των αποζημιώσεων στο ζήτημα του αμιάντου.

Στις 8.574 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες κατά 0,18%, ενώ στις 1.410 μονάδες κινείται ο Nasdaq καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,0%.

Εξάλλου, στις 905 μονάδες βρίσκεται ο S&P 500, καταγράφοντας κέρδη κατά 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v