Ανοδικότερα η Wall Street

Χαμόγελα για τους επενδυτές στη Wall Street με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν σε υψηλότερο - έναντι του χθεσινού – επίπεδο, ύστερα από την ενίσχυση (κυρίως) των τεχνολογικών μετοχών, αλλά και τον διορισμό του W. Donaldson ως προέδρου της SEC. Με κέρδη ύψους 3,34% έκλεισε ο Dax.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να αποτελούν και πάλι τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, ωθώντας υψηλότερα τους δείκτες.

Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Οracle, Cisco και Sun Microsystems με τους αναλυτές να θεωρούν λογική την σημερινή άνοδο, ”αφού στην χθεσινή συνεδρίαση οι συγκεκριμένες μετοχές δέχθηκαν τον όγκο των πυρών”, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θετικά φαίνεται να ερμήνευσε η αγορά τον διορισμό του W. Donaldson ως προέδρου της SEC.

Εξάλλου, αμετάβλητα στο 1,25% άφησε τα επιτόκια η FOMC στη σημερινή της συνεδρίαση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως τα τρέχοντα επίπεδα του κόστους δανεισμού κρίνονται ικανοποιητικά.

”Δεν αποτέλεσε έκπληξη η απόφαση της FOMC” επισημαίνουν αμερικανοί χρηματιστές, τονίζοντας παράλληλα πως η απόφαση είχε περίπου προεξοφληθεί από την αγορά.

Κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι της Amazon ύστερα από τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλού της, πως οι πωλήσεις της στο δ΄ τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 1,3 και 1,4 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Northrop Grumman, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που επήλθε με τις αρμόδιες αρχές για την συγχώνευσή της με την TRW.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Hughes Electronics, αφού το ζήτημα της συγχώνευσής της με την Echostar Communications δεν φαίνεται να προχωρά, ύστερα από την αρνητική απάντηση των αρμοδίων αρχών.

Στις 8.574 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,19%, ενώ στις 1.390 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη 1,71%

Εξάλλου, ανοδικότερα (1,39%) κινήθηκε και ο S&P, διαμορφούμενος στις 904 μονάδες.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα της Εθνικής παρέμεινε αμετάβλητο (2,80 δολ.), ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε κέρδη ύψους 3,06%, στα 5,39 δολάρια.

Εξάλλου πτώση (2,53%) κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, διαμορφούμενο στα 13,50 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v