Αρνητικό το ξεκίνημα της εβδομάδας για Wall

Eντονα αρνητικό καταγράφηκε το ξεκίνημα της εβδομάδας για τη Wall, ως αποτέλεσμα των απωλειών που κατέγραψαν ο τεχνολογικός κλάδος (κυρίως), αλλά και ο τραπεζικός δευτερευόντως, ενώ το όνομα του J. Snow ως αντικαταστάτη του P. O’ Neill, μάλλον ”πάγωσε” επενδυτές και αναλυτές, οι οποίοι κράτησαν τις αποστάσεις τους από την επιλογή. Με απώλειες ύψους 4,43% έκλεισε ο DAX.

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, αφού η υποχώρηση που σημείωσαν κατά κύριο λόγω οι τεχνολογικές μετοχές, ”συνεπικουρούμενες” από την επιφυλακτικότητα με την οποία υποδέχθηκαν επενδυτές και αναλυτές την είδηση για το νέο υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ (J. Snow), αλλά και την έλλειψη ουσιαστικών θετικών ειδήσεων εξανέμισε τις όποιες ελπίδες ανόδου.

Τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της βραδιάς αποτέλεσαν οι τεχνολογικές μετοχές με αιχμή τις Intel, Dell και Cisco, αλλά και η IBM, ύστερα από την υποβάθμιση που υπέστη από την Banc of America σε ”market perform” από ”buy”, ενώ η τράπεζα περιέκοψε ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις της και για τα έσοδα που αναμένεται να καταγράψει το 2003 η IBM.

Eξάλλου, το αρνητικό κλίμα επέτεινε η ανακοίνωση πως ο J. Snow θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του P. O’ Neill, αφού οι επενδυτές, όπως τονίζουν σκωπτικά οι αναλυτές, δεν ήθελαν πάλι ”έναν φίλο από τα παλιά”.

Πιέσεις δημιούργησε για άλλη μια συνεδρίαση η UAL στον αεροπορικό κλάδο, ενώ στελέχη του NYSE δήλωσαν πως εξετάζουν την άρση διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρίας, στην περίπτωση που η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας σημειώσει σημαντική υποχώρηση.

Απώλειες κατέγραψαν και οι τίτλοι ορισμένων τραπεζών όπως της Citigroup και της J.P. Morgan, λόγω της ”έκθεσής” τους στην αεροπορική εταιρία.

Στις 8.474 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας πτώση κατά 1,99% , ενώ στις 1.367 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nasdaq, σημειώνοντας απώλειες κατά 3,89%.

Εξάλλου, απώλειες ύψους 2,22% κατέγραψε ο S&P 500, στις 892 μονάδες.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα της Eθνικής κατέγραψε πτώση ύψους 3,45%, στα 2,80 δολάρια, ενώ τα ADR των ΟΤΕ και σημείωσαν απώλειες ύψους 4,37% και 3,15% αντίστοιχα, διαμορφούμενα στα 5,25 και 13,85 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v