Κήρυξε πτώχευση (chapter 11) η UAL (update 2)

Το chapter 11 επικαλέστηκε τελικώς η αεροπορική UAL, ως αποτέλεσμα των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει κανονικά το μεγαλύτερο μέρος των δρομολογίων της, ενώ έχει εξασφαλίσει ποσό ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Κήρυξε πτώχευση (chapter 11) η UAL  (update 2)
Η μεγαλύτερη πτώχευση στην ιστορία του αεροπορικού κλάδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, ύστερα από την προστασία από τους πιστωτές που επικαλέστηκε η αμερικανική UAL (chapter 11).

H παραπάνω απόφαση εμφανίζεται εν πολλοίς ως αποτέλεσμα της αρνητικής απάντησης που έλαβε από τις αμερικανικές αρχές για την σύναψη δανείου ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, στην απόφαση βάρυνε και η ”εξέρευση” ποσού ύψους 1,5 δισ. δολ. από τραπεζικές πηγές σε περίπτωση που η UAL επικαλείτο το chapter 11, αλλά και η γενικότερη στάση των εργαζομένων της.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει κανονικά το μεγαλύτερο μέρος των δρομολογίων της.

Σημειώνεται πως η UAL αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως, με 557 αεροσκάφη και προσωπικό ύψους 80.000 εργαζομένων, ενώ οι ζημιές της για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους αγγίζουν τα 1,7 δισ. δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρία έχει να καταγράψει κέρδη σε τριμηνιαίο διάστημα από το β΄ τρίμηνο του 2000, ενώ το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου κατάφερε σημαντικό πλήγμα στην εταιρία, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v