Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall (update)

Η ”άνευ λόγου” υποχώρηση των Intel, Dell και Cisco διαμορφώνουν το αρνητικό κλίμα στο Nasdaq, ενώ διευρύνονται οι απώλειες στο Dow μετά την υποβάθμιση της IBM. Στο προσκήνιο η αεροπορική UAL, καθώς επικαλέστηκε το chapter 11, ενώ ο J. Snow ανέλαβε νέος υπουργός οικονομικών στις ΗΠΑ.

Διευρύνονται οι απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall, ενώ η ανακοίνωση πως ο J. Snow θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του P. O ’Neill φαίνεται να μην επηρεάζει ιδιαίτερα το κλίμα, αφού το όνομα του νέου υπουργού ”δεν θυμίζει τίποτα σε πολλούς”, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της IBM, ύστερα απο την υποβάθμιση που υπέστη από την Banc of America σε ”market perform” από ”buy”, ενώ σημαντικές τεχνολογικές εταιρίες (Intel, Dell, Cisco Systems) διευρύνουν τις απώλειές τους, πιέζοντας χαμηλότερα το Nasdaq.

Εξάλλου, αρνητικά επηρεάζει τις διαθέσεις της αγοράς το ζήτημα της UAL, η οποία επικαλέστηκε τελικώς το chapter 11, γεγονός που αν και εν μέρει είχε προεξοφληθεί, δεν παύει να επιτείνει το δυσάρεστο κλίμα, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Η Merrill Lynch στο μεταξύ σε πρωινή αναφορά της, επισήμαινε πως τα θεμελιακά στοιχεία που απαιτούνται για να επανέλθουν οι ”ταύροι στις αγορές” δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα, ενώ τόνισε πως τα αυξημένα αποθέματα των εγχώριων αυτοκινητοβιομηχανιών θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε επιβράδυνση της παραγωγής οχημάτων.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Qualcomm, αποτέλεσμα της αναθεώρησης προς τα πάνω των προβλέψεων για την πορεία της κερδοφορίας της το 2003 από την Credit Suisse First Boston.

Στις 8.526 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow καταγράφοντας απώλειες ύψους 1,38%, ενώ στις 1.380 μονάδες κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq (-2,95%).

Aπώλειες της τάξεως του 1,57% σημειώνει ο S&P, διαμορφούμενος στις 897 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v