Σε ”περιδίνηση” η Wall λόγω UAL

Αρνητικά κινούνται αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες στη Wall με τη μετοχή της UAL να τίθεται σε καθεστώς προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, δημιουργώντας πιέσεις στις προμηθεύτριες εταιρίες (Boeing, United Tech.), ενώ πτώση σημειώνουν και οι εταιρίες λιανικής. Ρευστοποιήσεις κερδών στο DAX.

Διευρύνονται οι απώλειες για τους βασικούς δείκτες στη Wall με την UAL και τον αεροπορικό κλάδο γενικότερα να διαμορφώνουν τις τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα, οι μετοχές της UAL δεν διακινούνται για την ώρα, αφού ”διατάχθηκε” προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, με το NYSE να δικαιολογεί την απόφασή του υποστηρίζοντας πως ”αναμένει νέα” από την αεροπορική εταιρία.

Οι αρνητικές ειδήσεις για την εταιρία όμως στάθηκαν αρκετές για να βυθίσουν στο κόκκινο τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν την UAL, με προεξάρχουσες τις Boeing και United Tech. οι οποίες και σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της Mc Donalds, ύστερα από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού σε εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας στην Ταϊλάνδη, σκοτώνοντας 2 άτομα και επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της τρομοκρατίας.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές λιανικής, ενώ τα χειρότερα σώζουν τα θετικά νέα από τα επιδόματα ανεργίας, αλλά και η άνοδος των ανταγωνιστριών αεροπορικών εταιριών της UAL (Continental, Northwest Airlines).

Στις 8.628 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow καταγράφοντας απώλειες ύψους 1,25%, ενώ στις 1.054 μονάδες διαμορφώνεται ο τεχνολογικός Nasdaq (-1,38%).

Eξάλλου, απώλειες ύψους 1,13% σημειώνει ο S&P, διαμορφούμενος στις 907 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v