R. Grasso: Πλήγμα οι νέοι νόμοι για το NYSE

Πλήγμα για το NYSE θα αποτελέσουν οι νέοι νόμοι περί εταιρικής διακυβέρνησης στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, R. Grasso, αφού θα αποτρέψουν τις αλλοδαπές εταιρίες να εισαχθούν στην συγκεκριμένη αγορά.

R. Grasso: Πλήγμα οι νέοι νόμοι για το NYSE
Περισσότερο ”ελαστική” νομοθεσία στους νέους νόμους περί εταιρικής διακυβέρνησης για τις ”αλλοδαπές” εταιρίες ζήτησε ουσιαστικά ο R. Grasso.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του NYSE δήλωσε πως οι νέοι νόμοι που αφορούν την εταιρική διακυβέρνηση στις ΗΠΑ, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά έναντι εταιριών που επιθυμούν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προς όφελος άλλων αγορών και κυρίως του Λονδίνου.

Ανάλογα αποτρεπτικά για τις αλλοδαπές επιχειρήσεις, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του NYSE, λειτουργούν και ορισμένες ασάφειες του νέου θεσμικού πλαισίου.

Μάλιστα ο πρόεδρος του LSE, D. Cruickshank, δήλωσε πως δύο ”κατηγορίες” εταιριών (ασιατικές πολυεθνικές και ευρωπαικές τεχνολογικές) δείχνουν μια σαφή προτίμηση προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου έναντι της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των αλλοδαπών εταιριών που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου ανέρχεται σε 470 περίπου για κάθε ένα, αλλά η αξία των εταιριών στο δεύτερο είναι περίπου η τριπλάσια έναντι εκείνων της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v