AOL, SEC και Merrill Lynch πιέζουν τη Wall

Αρνητική είναι η έναρξη της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, καθώς η προειδοποίηση της AOL για τα αποτελέσματα του έτους, η ”προτροπή” της Merrill Lynch προς τους επενδυτές να απομακρυνθούν από τη Wall Street αλλά και τα πρόστιμα της SEC σε πέντε χρηματιστηριακές, συνθέτουν ένα έντονο αρνητικό σκηνικό.

Αρνητικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς αναλόγου κλίματος προειδοποιήσεις από την AOL αλλά και η επιβολή προστίμων από τη SEC και από τις χρηματιστηριακές αρχές, δημιουργούν πτωτικό κλίμα.

Η AOL, μονάδα της μητρικής του CNN, AOL Time Warner, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του 2002 αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ των 8,8-9 δισ. δολαρίων, με τα έσοδα από τις διαφημίσεις να διαμορφώνονται μεταξύ των 1,5-1,6 δισ. δολαρίων, μην κατορθώνοντας να πετύχει τους προηγούμενους στόχους της εταιρίας.

Ήδη οι μετοχές της AOL καταγράφουν απώλειες κοντά στο 10%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει πληγεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω της μείωσης των εσόδων αλλά και τις έρευνες στα λογιστικά αρχεία της εταιρίας.

Παράλληλα, αρνητικά επηρεάζει την αγορά και η ”προτροπή” αναλυτού της Merrill Lynch, ο οποίος συστήνει στους επενδυτές να περιορίσουν τις επενδύσεις τους σε μετοχές, γεμίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους με ομόλογα, καθώς το χρηματιστήριο χαρακτήριζεται ”υψηλά κερδοσκοπικό”.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της SEC, τόσο αυτή όσο και η αγορά του NYSE και του NASD, επέβαλλαν πρόστιμα ύψους 8,5 εκατ. δολαρίων σε πέντε εταιρίες για παραβίαση των προϋποθέσεων διατήρησης αρχείων, σχετικά με την επικοινωνία μέσω e-mail.

Έτσι, κάθε μια από τις Deutsche Bank Securities, Goldman Sachs & Co, Morgan Stanley & Co. Inc., Salomon Smith Barney και US Bancorp Piper Jaffray, θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό των 1,65 εκατ. ευρώ.

O Dow Jones κινείται στις 8785,88 μονάδες με πτώση 0,87%, όσο και αυτή που καταγράφει ο S&P, διαμορφούμενος στις 926,41 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί περί το 1,21% στις 1466,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v