”Μάζεψε” τα κέρδη ο Dow, λόγω ISM (update)

”Μαζεύτηκαν” τα κέρδη στη Wall με τον Dow Jones να υποχωρεί από τις 9.000 μονάδες, ύστερα από την χαμηλότερη των εκτιμήσεων άνοδο του δείκτη ISM. Με εξίσου σημαντικά κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση ο Nasdaq, ύστερα από την αναβάθμιση της Intel.

Θετικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, αν και ο Dow Jones έχει περιορίσει τα κέρδη του υποχωρώντας από τις 9.000 μονάδες, ύστερα από την ανακοίνωση της χαμηλότερης από ό,τι αναμενόταν ανόδου του ISM. Ο Nasdaq διατηρεί τα υψηλά του κέρδη, ύστερα από την αναβάθμιση της Intel.

Οι πωλήσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αυξήθηκαν κατά 10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος των πωλήσεων του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών της αγοράς, ShopperTrak RCT.

Μάλιστα, οι μετοχές της Wal-Mart Stores, της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής παγκοσμίως, ήδη στις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν σημαντικά κέρδη, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στη διάρκεια της περασμένης Παρασκευής, διαμορφώθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ.

Στέλεχος της Standard & Poor’s αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες του έτους για τις εταιρίες λιανικής, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα πρέπει η αγορά να περιμένει τα αποτελέσματα και των άλλων εταιριών λιανικής.

Ωστόσο, ο δείκτης ISM (μεταποιητικής δραστηριότητας) αυξήθηκε στο 49,2 το Νοέμβριο, από το 48,5 του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 51. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό παραμένει κάτω από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει επιβράδυνση.

Αντίθετα, αύξηση κατά 0,3% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Οκτώβριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αμετάβλητο ποσοστό.

Η Intel από την πλευρά της, φαίνεται ότι είναι η αγαπημένη μετοχή των επενδυτικών εταιριών στη σημερινή συνεδρίαση. Η Lehman Brothers αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε overweight, ενώ η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω της εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Επιπλέον, η Lehman Brothers αναβάθμισε και την ανταγωνιστική της Intel, Advanced Micro Devices σε equal weight, βλέποντας μάλιστα και ενδείξεις ανάκαμψης στον κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,04% στις 8991,53 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο S&P με άνοδο 1,31% στις 948,55 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει περί το 2,44% στις 1514,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v